Ochelarii ieftine de la tarabe vă pot răni ochii. Pot apela o aripă

Ce trebuie să fie scris pe ochelari de soare pentru a fi în valoare de cumpărare?
octombrie 3, 2017
Show all

Soarele are un efect benefic asupra corpului nostru, dar excesul său poate fi dăunător ochilor. Soarele poate provoca degenerescența maculară legată de vârstă sau blândirea. Păstrarea ochilor în primăvară sau vară ar trebui utilizată pentru a utiliza filtre UV – Dr. Zofia Michalewska, oftalmolog.

De asemenea, oftalmologul vă avertizează să nu cumpărați ochelari de soare ieftine la magazin sau la vânzătorii de stradă. – Aceste ochelari nu vă protejează cu adevărat ochii, dar lucrează invers. Acestea ne extind elevii și fac ca lumina să scadă și mai mult pe retină decât dacă nu le-am fi avut deloc „, a adăugat șeful departamentului oftalmologie la spital. Jonscher în Łódź.

Expertul recunoaște că anumite condiții oculare sunt mai frecvente la persoanele care sunt expuse constant la soare. O astfel de boală minoră este o piele palidă, care apare la oameni care sunt adesea expuși la soare și vânt. – Aripile sunt o creștere care acoperă ochiul, o vedem în oglindă și este un lucru relativ simplu de a scoate operația. Standardul este acum de a elimina o astfel de aripa cu o grefă conjunctivală de la pleoapa superioară. După această operație, pacientul se întoarce acasă imediat și nu are practic nici o urmă, explică ea.

Cu toate acestea, a adăugat ea, ar trebui să se facă cât mai curând posibil, deoarece în momentul în care grămada a afectat deja viziunea noastră, aceasta poate implica operațiuni mult mai grave.

A doua boală a provocat, printre altele. Razele soarelui, mult mai grave și mult mai frecvente, sunt degenerescența maculară legată de vârstă. – Forma de exsudat a acestei boli este o boală gravă incurabilă și necesită injecții regulate în ochi, astfel încât să se mențină vederea normală pentru viața pacientului. Este o boala care sa dovedit a fi un factor de risc pentru fumat, fumat si expunerea la lumina soarelui „, a spus dr. Michalewska.

Potrivit ei, degenerarea maculară este adesea o boală detectată prea târziu, iar primele ei simptome sunt o ușoară distorsionare a imaginilor. Ea a adăugat că oricine poate face teste de origine pentru degenerarea maculară exantemică.

– Doar un notebook în mijloc, trageți un punct în mijlocul hârtiei și priviți-l unul câte unul, un alt ochi. Când toate liniile sunt perfect drepte, putem fi siguri că nu avem pete galbene. Dacă aceste linii sunt răsucite, este primul semnal că ar trebui să mergeți pentru o vizită de verificare la oftalmolog „, a subliniat expertul.

Din ce în ce mai mulți oameni suferă de boli oculare. Dar fiecare al treilea polu nu a fost niciodata la un oftalmolog!

Este necesar să examinăm fundul și tomografia coerentă optică – o radiografie specială pentru ochi, disponibilă în prezent în multe clinici. Cu un astfel de simptom, trebuie avut grijă să se asigure că aceste teste sunt efectuate „, a adăugat ea.

Potrivit dr. Michalewska în latitudinea noastră, nu este necesar să purtați ochelari de soare în primăvară și vară. Cu toate acestea, acest lucru este deosebit de important atunci când suntem pe mare și când există o expunere mare la lumina soarelui. Pentru a evita bolile oculare induse de soare, în special cele de vârstă mijlocie și mai în vârstă, ar trebui folosite ochelari de soare sensibili la radiații UV.

– De regulă, ochelarii de soare reali sunt inscripționați cu filtre UV. În showroom-urile optice avem 100%. Încredere, dar ar trebui să acordați o atenție deosebită acestui semn. În cazul protecției împotriva bolilor oculare, cea mai importantă este folosirea filtrelor, restul – aspectul și forma ochelarilor – depinde de preferințele individuale ale fiecărei persoane – a subliniat ea.

În același timp, ea a subliniat faptul că ochelarii de soare cumpărați pe tarabe sau vânzători de stradă adesea nu-și protejează cu adevărat ochii, dar lucrează invers. „Ei își dilată elevii și fac ca și mai multă lumină să cadă pe volei decât dacă nu le-am ridicat”, observă expertul.

Comments are closed.