Șapte lucruri de știut când cumpără ochelari de soare

Ce trebuie să fie scris pe ochelari de soare pentru a fi în valoare de cumpărare?
octombrie 3, 2017
tendință
Importante tendință in moda primavara – vara anului 2017
decembrie 1, 2017
Show all

Care sunt simbolurile pe ochelari de soare sau cine poate conduce o masina? UOKiK a pregătit un ghid pregătit de OCCP.
2824/5000
– radiații UV, care este nociv pentru organism, afectează nu numai pielea, ci și ochii și poate duce la dezvoltarea cancerului si modificari degenerative in suprafata ochiului – oftalmologul spune Anna Łękawa Ilczuk.

Expertul arată că expunerea la soare poate include și ea intensificarea dezvoltării cataractei sau afectarea părții centrale a retinei, care este responsabilă pentru cea mai bună viziune. În opinia ei, de protecție solară este extrem de important pentru sănătatea ochilor, astfel încât să ar trebui să acorde o atenție la ceea ce am purta ochelari de soare.

– Gradul de întuneric al lentilelor de ochelari nu afectează protecția UV. Sunt necesare filtre speciale. Cei mai buni dintre ei blochează chiar și 100%. Radiații UV – indică Ilchuk.

Din punctul de vedere al dispozițiilor sistemului de evaluare a conformității, ochelarii de soare reprezintă măsuri de protecție individuală. Prin urmare, marcarea lor este determinată de lege. Conformitatea ochelarilor de soare cu cerințele este confirmată de producător, care ar trebui să plaseze marca CE.

Ce alte semne putem găsi pe ochelari de soare? UOKiK a pregătit mai multe sfaturi pentru persoanele care intenționează să le cumpere:

1. Atenție la semnele, uita-te pentru ochelari de soare cifre care indică categoria de filtrare utilizate – de la 0 la 4. mai mare, cu atât este mai mare gradul de protecție la lumină, dar, de asemenea, mai puțin capacitatea de a observa semne rutiere, semafoare și alți participanți la trafic. De aceea, de exemplu, ochelarii de soare de categoria 4 sunt proiectați pentru utilizare în munți sau în deșert. Nu poate fi folosit pentru a conduce o mașină.

2. Verificați informațiile suplimentare despre tipul de filtru. De exemplu, fotochromul reacționează la intensitatea luminii. Cu cât este mai ușor mediul, cu atât ochelarii de soare mai întunecați vor fi mai întunecați. La rândul său, filtrul de polarizare mărește imaginea prin eliminarea reflexiilor inutile. Este recomandabil să conduceți vehicule în mod special.

3. La etichetarea ochelarilor de soare pot fi folosite semne sau pictograme. Dacă producătorul utilizează numai pictograme, ar trebui să le explice, explicațiile ar trebui să fie în limba engleză. Poloneză – căutați informațiile atașate.

4. Verificați dacă intenția producătorului de a restricționa utilizarea de ochelari de soare, de ex. Nu folosiți solarul, în mașinile de curs.

5. Citiți și urmați instrucțiunile de întreținere pentru ei de ochelari de soare nu își pierd proprietățile lor, de ex. Prin ștergere sau zgârierea acoperirea antireflex.

6. Atunci când ochelari de soare care aleg urmeze nu numai de preț și de aspectul lor, dar, de asemenea, condițiile în care le utilizați. Prea luminos sau prea întunecat poate provoca oboseală și chiar duce la o boală oculară.

7. Asigurați-vă că dimensiunea sau forma cadrului nu vă limitează câmpul vizual.

Comments are closed.